Swamp, regen en hitte - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van elfron - WaarBenJij.nu Swamp, regen en hitte - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van elfron - WaarBenJij.nu

Swamp, regen en hitte

Door: elfrontoer

Blijf op de hoogte en volg elfron

05 November 2010 | Suriname, Paramaribo

4 november 2010
Van Perla kregen we cassave. Dat werd Surinaams eten compleet met kouseband. Maak jij het maar klaar zei Tineke. Na enige culinaire adviezen van Perla en wat fantasie van de kok is het nog heel wat geworden. Gewoon lekker dus en voor herhaling vatbaar.
Gistermorgen zijn we opgewekt op weg gegaan naar Paramaribo, fietsen gehuurd en de Surinamerivier over richting Frederiksburg. Na zo`n twintig kilometer zwoegen op de fiets met natuurlijk de herhaalde afstappen van Tineke als er weer een s wat te zien was kwamen we bij een in z`n hangmat, aan boord, slapende schipper aan. “We willen naar de overkant”! Hij komt overeind en durven het dit keer niet aan om te onderhandelen over de prijs. Overal waar overtochten moeten worden gemaakt betaal je gewoon veel meer dan de plaatselijke bevolking. Erg irritant! De Commewijne wordt overgestoken. Een paar honderd meter brede rivier. Tijdens het varen begint de opwinding. Dit is het! Aan de andere kant liggen korjalen, zijn vissers bezig vissers hun buit binnen te halen en zijn een stel jachtopzichters bezig een feestje te bouwen. We schuiven aan en besluiten er te blijven. Slapen in de hangmat was geen probleem. Later namen we toch een kamer in het zogenaamde hotel omdat het vreselijk begon te hozen. Het duurde tot diep in de nacht. In de hotelkamer boomkikkers, gekkos en natuurlijk muskieten. s` ochtends vroeg de natuur in. Het landschap lijkt veel op dat van Nederland. Bruggetjes, tochten, kreken, dijken en sloten in een schier eindeloze rimboe van voormalige uitgestrekte katoenplantages. Vooral libellen en vogels komen voor de lens. Een hagedis met kleuren die je uit je dak doen gaan,maakt de teleurstelling nog groter van het niet door de swamp naar het strand te kunnen gaan. De batterijen van de camera`s waren namlijk leeg en bovendien was het al weer laat geworden. We willen hier nog zeker terug.
Foto`s plaatsen mislukt.Internet veel te graag. Zoeken een ander internetcafe.

• 05 November 2010 - 17:13

Linda:

Ben erg benieuwd naar de foto's! Dus het begint nu echt spannend te worden. We gaan hier shoppen en morgen naar Brazos. Onze voortuin wordt trouwens nu onderhanden genomen, 3 bomen eruit en al het groen weg... Alles nieuw. We kunnen nu eindelijk de voorkant van het huis zien. Liefs