35 jaar onafhankelijkheid - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van elfron - WaarBenJij.nu 35 jaar onafhankelijkheid - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van elfron - WaarBenJij.nu

35 jaar onafhankelijkheid

Door: elfrontoer

Blijf op de hoogte en volg elfron

25 November 2010 | Suriname, Paramaribo

Het is vandaag een nationale feestdag: 35 jaar Suriname, onafhankelijk! Gisterenavond zijn we even de stad in gegaan om de sfeer te proeven. Van feestende mensen was er toen nog geen sprake, want de Surinamers feesten pas laat en dan tot diep in de nacht.
Ik zit hier nu in een guesthouse, 33 graden, ramen wagenwijd open, wind langs me heen: heerlijk. En:free internet!! dus ik zit hier op mijn eigen lappie te emailen. Ja ja,het is genieten, hoor! Ron zijn verslagen zeggen boekdelen. Hij heeft overigens nog niet geschreven over zijn belevenissen in het oerwoud, want dat mag ik doen, vindt hij.Ron heeft n.l. in zijn eentje,in zijn hangmat diep in het oerwoud, de nacht doorgebracht! Hoe durft hij?! Heel dapper! Iedereen leefde met hem mee.
Gelukkig kreeg hij wel een portofoon van het park mee, voor het geval dat.... Ik durfde niet. Voor mij geldt: de bush is de boss. Maar goed, Ron wilde het erg graag en hij vond het een belevenis, ook best een beetje eng. Paar dagen daarvoor was er een jaguar gezien en ikzelf had die week aldaar een lanspuntslang gefotografeerd. Voor mij was dat ook een belevenis om oog in oog met zo'n agressieve, giftige slang te staan.

Deze 2 nachten dus "in de stad", zoals ze dat hier zeggen. Controle voor mijn blaasontsteking. Niet gelukt, want ik was te laat. Even bij Perla langs om wat uit de koffer te pakken en wat ook moest gebeuren: een nieuwe lens kopen! Mijn lens 18-200 mm is stuk gegaan, zoemt niet meer. Nou moeten jullie niet denken dat je zomaar even een nieuwe koopt hier. In geen geval. Je kunt hier geen eens een camera kopen! Van andere mensen hadden we gehoord dat er een zaak is in Paramaribo: "latenhalen.com". Gisteren erheen geweest. Ze gaan voor je op internet, zoeken wat je wilt hebben, bestellen dat ding in de US en laten hem hier bezorgen (nadat de spullen zijn ingeklaard enz.). Aldus maar gedaan. Ik heb nu een lens Sigma, 18-250 mm, dus iets meer zoom.
Lieve mensen, ik zou nog veel meer kunnen vertellen, maar de tijd ontbreekt.
Hartelijk dank voor al jullie berichtjes!!
Veel liefs van Tinus

• 25 November 2010 - 21:47

Phine:

Hallo lieve avonturiers,
    Volg jullie al enige tijd, wat een prachtige foto's, neen plaatjes zijn het.
    Hopelijk komen er nog meer,
    Geniet ervan,
    groetjes van uit een koude Nederland

• 25 November 2010 - 22:11

Christine:

Een nacht alleen in het oerwoud??? Wow ik ben deze week 2 x gaan spinnen en ik heb al een onwijs coole verjaardagskaart van Arno en Linda gehad. Liefs Chris & co

• 27 November 2010 - 22:08

Eric Taanman:

Hoi, reizigers ,of zijn jullie inmiddels ingewanden, ik bedoel ingewoners, inwoners zal het wel zijn. Ik heb weer eens alles gelezen en konstateer enige jaloersheid. Niet zo zeer op de klamme zweterigheid, maar wel op alle ontdekkingen en nieuwigheden.
    Vandaag naar een concertje geweest in de rimboe(ja hier ook) van Noord-Holland. Middenbeemster heet het daar. Mijn zus Marja gaf met haar koor en een kinderkoor een geweldige avond. Hoest mogelijk dat ze dat daar ook kunnen.
    Ik hoefde nog net niet te krabben. Let op ik heb het hier over ijs op de ruiten. Jullie moeten ook wel krabben meen ik, maar das heel anders. Het gaat weer goed met deze opa. Wel pijn in de botten, maar kennelijk kan het wennen.
    Alweer zeg ik: let op ....Genieten is een werkwoord. Dus .... werkse.
    Eric Taanman.

• 03 December 2010 - 18:33

Matty:

De laatste keer dit bericht gemist op de een of andere manier. My - knap van je hoor Ron om een nacht in the jungle door te brengen. Ben blij dat het goed ging. Wat een mooie fotos zijn erbij gekomen! Wat genieten jullie zeg!
    Veel liefs van mij,
    Matty